Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

När har filmer och serier från Netflix premiär?

Datum: 08/05/2019 | 2 kommentarer

Du har väntat och längtat tills Netflix ska släppa en ny säsong av din älsklingsserie, men när du på premiärdagen öppnar Netflix för att kasta dig över de nya avsnitten upptäcker du till din stora besvikelse att den nya säsongen ännu inte är tillgänglig.

Hur kan det komma sig?

Netflix har huvudkontor i Kalifornien i USA, och det är därifrån som streamingtjänsten i praktiken drivs.

I USA släpps nya filmer och serier vid midnatt, och samma stund som kalendern visar ett nytt datum. Men på grund av tidsskillnaden mellan Sverige och USA innebär det att de nya titlarna kan hittas i det svenska utbudet klockan 8-9 – beroende på om det är sommartid eller vintertid.

Netflix-filmer och serier kommer därför alltid att kunna hittas i det svenska utbudet mellan klockan 8-9 på morgonen.

Det finns därmed ingen anledning att ställa väckarklockan eller sitta uppe hela natten för att kunna kasta dig över de nya avsnitten eller filmerna så snabbt som möjligt.

Det har bara skett ett fåtal gånger att Netflix av extraordinära orsaker har valt att ha premiär på serier och filmer utanför tidsperioden 8-9. Det skedde till exempel med tredje säsongen av ”Orange is the New Black”, då den hade premiär 2015. Då släppte Netflix de nya avsnitten 6 timmar tidigare än normalt.

Tänk bara på att premiärtidpunkten endast gäller för originalserier och -filmer från Netflix.2 kommentarer til När har filmer och serier från Netflix premiär?

  1. Niklas Andersson - kl. 11:31, 15-05-2019:

    Hej!
    När sänder ni ”The last kingdom säsong 3 och 4 i Sverige?

  2. Diana - kl. 19:30, 15-07-2019:

    Hej,när kommer nya säsonger av Winx club i Sverige? Typ säsong 6 &7 jag har väntat jätte länge! Jag skulle ringa direkt till Netflix men har inte deras nummer om någon har nummret kan ni ge det

    Skriv kommentar