Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Marseille – Ny fransk originalserie från Netflix

Datum: 06/09/2014 | Inga kommentarer Nyheter

netflix marseille fransk sverigeNetflix har nyligen offentliggjort att tjänsten till nästa år kommer det bli premiär på en helt ny franskspråkig serie. Serien, som heter Marseille är en politisk serie om makt och korruption som kommer vara på totalt 8 avsnitt.

Marseille tar sin utgångspunkt i historien om Robert Taro, som var stadens borgmästare för 25 år sedan. Det kommande valet till borgmästare blir dock dramatiskt då båda kandidaterna vägrar att förlora. Detta gör slaget om borgmästartiteln till en skoningslös situation där både politiker, fackföreningar och knarkkungar påverkar hur det går.

Serien är den första produktionen från Netflix som är franskspråkig, vilket cementerar streamingtjänstens planlagda inträde på den franska marknaden senare på året. Utöver Frankrike så kommer Netflix också lansera sin filmtjänst i Tyskland, Belgien, Österrike och Luxemburg.

Marseille är skapad och skriven av Dan Franck, som tidigare ligger bakom La Séparation (Separationen) och serien Les hommes de l’ombre. Seriens två första avsnitt kommer vara regisserade av Florent-Emilio Siri och Samuel Benchetrit.

”Netflix har gett oss fria händer att skapa en fransk upplaga av House of Cards. Det är varje författares dröm och en stor möjlighed för franska producenter och andra kreativa,” säger Dan Franck. ”Serien Marseille är en ambitiös och tankeväckande skildring av lokal politik i en av världens mest levande och fascinerande städer” tillägger Ted Sarandos, innehållschef på Netflix.

Produktionen av Marseille startar under våren 2015 och kommer förhoppningsvis vara klar för premiär i slutet på året.    Skriv kommentar