Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Leonardo DiCaprio och Netflix ingår partnerskap

Datum: 24/10/2014 | Inga kommentarer Nyheter

virunga-dokumentär-netflixStreamingtjänsten Netflix har ingått ett nytt samarbete med den amerikanska skådespelaren, producenten och filantropen Leonardo DiCaprio i samband med premiären av den kommande Netflixdokumentären; Virunga.

Genom undersökande journalistik och fantastiska naturbilder så kan man i Virunga följa en grupp kämpande Park Rangers (parkarbetare) och de hotade bergsgorillorna som de försöker beskydda, samtidigt som de blir fångade i en uppgörelse mellan krypskyttar, miliser och oljeindustrin i en av Afrikas äldsta nationalparker.

Virunga kan ses på Netflix från den 7. november och Leonardo DiCaprio är exekutiv producent för dokumentären.

“Film som Virunga är rörliga historier om den otroligt kulturella och naturliga mångfald i vär värld, de krafter som hotar att förstöra den, och de människor som kämpar för att skydda den. Samarbetet med Netflix i denna dokumentärfilmen är en spännande möjlighet för att informera och inspirera medborgarna till att engagera sig för detta ämne,” säger Leonardo DiCaprio.

“Leonardo vet att film är det perfekta redskapet när man vill nå ut till människors hjärtan och sinnen,” tillägger Ted Sarandos, innehållschef på Netflix. “I samarbete med Leonardo DiCaprio vill vi berätta en otroligt gripande historia med ett avslut som ingen kan förutse.”

Virunga är skapad av Orlando von Einsiedel och har premiär på Netflix Sverige den 7. november. Se trailern till dokumentären här under.    Skriv kommentar