Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

‘La La Land’-regissör skapar ny Netflix-serie

Datum: 21/09/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix kan idag avslöja att den Oscarsvinnande regissören Damien Chazelle, som bland annat ligger bakom ‘Whiplash’ och ‘La La Land’, ska skapa en ny originalserie till streamingtjänsten, som får titeln ‘The Eddy’.

Det skriver Netflix i ett pressmeddelande.

Serien blir ett musikaliskt drama, som kommer spelas in i Frankrike, men utöver det är det inte mycket upplysningar om serien, förutom att den utspelar sig i ett multi-kulturellt Paris och handlar om en klubb, dess ägare, en husorkester och den kaotiska staden som omger dem.

Netflix kan dessutom avslöja att dialogen blir på franska, engelska och arabiska.

Förutom att ha den Oscarsvinnande regissören Damien Chazelle i täten, så kan ‘The Eddy’ också skryta med att vara skriven av den Bafta-vinnande Jack Thorne (‘National Treasure’, ‘This is England’, ‘Wonder’) och produceras av den Emmy-vinnande Alan Poul (‘Six Feet Under’, ‘The Newsroom’), medans musiken levereras av den Grammy-vinnande Glen Ballard (Alanis Morissettes ‘Jagged Little Pill’, Michael Jacksons ‘Bad’). Det är därmed ett enastående starkt team som står bakom ‘The Eddy’.

Regissören Chazelle uppger i pressmeddelande: “Jag har alltid drömt om att filma i Paris, och jag är extra glad för att arbeta på denna historia med Jack, Glen och Alan, samt begeistrad över att Netflix har valt att följa min dröm.”

Det uppges inte när serien på 8 avsnitt får premiär på Netflix Sverige.    Skriv kommentar