Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Konnichiwa! Netflix kommer til Japan

Datum: 19/03/2015 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-japan-300x200Netflix har i dag gått ut med att streamingtjänsten utvidgar sina aktiviteter till de 128 miljoner människor i det stora landet Japan inom loppet av hösten.

Expansionen är en del av Netflix strategi där streamingtjänsten vill vara tillgänglig i över 200 länder innan slutet av 2016. Det har länge ryktats att Japan var ett av de nästa länderna som filmtjänsten ville inta efter lanseringen i Australien och Nya Zeeland senare på året, men det har alltså först nu det har bekräftats.

Det ryktas att nästa land som får Netflix blir Italien och Spanien, men även Östeuropeiska länder som Polen, Rumänien, Litauen och Lettland skulle vara en del av nästa expansion.

Netflix skriver i pressmeddelanden i samband med lanseringen i Japan, att de japanska Netflixmedlemmarna kan se fram emot över tusentals timmar av underhållning, häribland en del japanska filmer och serier. Vidare vill Netflix att serier som Marco Polo, Sense8, Bloodline och Marvels Daredevil också ska vara tillgängliga.

Amerikanska Netflix vill bredda sin streamingtjänst över hela världen så att de lättare kan få rättigheter till filmer och serier, eftersom de kommer att kunna nå ut till en stor grupp människor och därför kommer att kunna köpa rättigheterna till hela världen i stället för enskilda länder.    Skriv kommentar