Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Kommer Google att köpa Netflix under 2015?

Datum: 27/11/2014 | Inga kommentarer Nyheter

google-köpe-netflixAnalytiker och experter har nyligen kommit med sina prognoser för 2015 och där spekulerar flera om streamingtjänsten Netflix kommer att säljas till en teknologiverksamhet som Google, Yahoo eller Alibaba.

Orsaken till att de nämnda onlineverksamheterna nämns som potentiella köpare är att ingen av dem står starka på marknaden för streaming av film och serier på nätet.

Den engelska analysbyrån CCS Insight förutser hel konkret att om Google inte köper Netflix, så lanserar de en egen filmtjänst under kommande år.

Netflix har bevisat att det är möjligt att skapa en hållbar och lönsam verksamhet för visning av film och serier på nätet, och det är detta som de större teknologiverksamheterna nu vill vara en del av.

Då Netflix grundades 1997 av Reed Hastings var det uteslutande med avseende att bli uppköpta av Blockbuster. Uthyrningskedjan hade dock ingen lust att betala de 50 miljoner dollar som streamingtänsten kostade vid den dåvarande tidspunkten.

År 2015 kommer Netflix vara större än någonsin med över 50 miljoner medlemmar och verksamheten är för närvarande värd mer än 23 miljarder dollar    Skriv kommentar