Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Knock-out för ”Luke Cage”

Datum: 28/11/2018 | Inga kommentarer Nyheter

För bara en vecka sedan kom det fram att Netflix har lagt ned ”Iron Fist”.

Nu kan streamingtjänsten avslöja att ännu en superhjälte är utslagen.

Det är den slagkraftiga serien ”Luke Cage”, som har lagts ned efter bara två säsonger.

Det informerar Netflix om i ett pressmeddelande.

“Dessvärre kommer det inte någon tredje säsong av ”Luke Cage”,” säger Marvel och streamingtjänsten. ”Alla på Netflix och Marvel Television vill gärna tacka den dedikerade showrunnern, manusförfattarna, skådespelarna och resten av produktionen som har varit med och ta fram hjälten från Halem i rampljuset under två säsonger. Vi är naturligtvis också tacksamma för alla seriens fans som har stöttat oss hela vägen.”

Den amerikanska nyhetssidan Deadline beskriver nedläggningen av ”Luke Cage” som en överraskning, eftersom de säger sig veta att showrunnern Cheo Hodari Coker har jobbat på säsong 3 under flera månader, och att skådespelaren Mike Colter, som spelar Luke Cage, har skrivit på för en ny säsong.

Deadline skriver dock att kreativa olikheter och bristande förmåga att skapa en bra handling till säsong 3 till slut blev anledningen till seriens nedläggning.

Dödsstöten för ”Luke Cage” och tidigare även ”Iron Fist” innebär att superhjälteserierna från Marvel har reducerats med 40% på bara en vecka. Endast ”Daredevil”, ”Jessica Jones” och ”The Punisher” är fortfarande aktuella.

Om det slutar med att även ”Daredevil”, vars tredje säsong precis har haft premiär, också läggs ned kan det tyda på att samarbetet mellan streamingtjänsten Netflix och Marvel går mot sitt slut.    Skriv kommentar