Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Hitta fel på Netflix och bli belönad

Datum: 21/04/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Om du har koll på de tekniska färdigheterna så ger Netflix dig nu möjligheten att utnyttja din kompetens och samtidigt fylla på plånboken. Streamingtjänsten har nämligen offentliggjort sitt så kallade “Bug Bounty Program”.

Det innebär att om man hittar ett fel på Netflix, som kan utgöra en säkerhetsrisk, så kan man kontakta tjänsten som sedan betalar ut en belöning om risken anses vara allvarlig.

Netflix har fram tills nu betalat ut upp till $15 000 för ett allvarligt säkerhetsproblem, men annars ligger den genomsnittliga utbetalningen på $1000.

Innan de flesta får dollartecken i ögonen så bör det nämnas att de inrapporterade felen och bristerna måste som nämnt utgöra en säkerhetsrisk, och därmed kommer mindre tekniska problem såsom brist på undertexter, felaktiga bilder, saknade säsonger och fel i hemsideslayouten och liknande inte att belönas.

Orsaken till att Netflix delar ut en belöning för säkerhetsrisker är att deras egna interna tekniker inte själv har kunnat identifiera problemen. Därför kräver det också en extremt stor mängd tekniska färdigheter för att kunna upptäcka säkerhetsbristerna.

Målet är naturligtvis att göra Netflix till en säker streamingtjänst och förbättra externa säkerhetsinställningar samt identifiera systemiska säkerhetsförbättringar över hela ekosystemet, för att avskräcka hackare och andra kriminella.

Stora teknikföretag som Apple, Amazon, Facebook, Google och Uber har under en längre tid haft liknande ”Bug Bounty”-program”, men det är alltså första gången som Netflix gör sitt program offentligt.

Intresserade kan läsa mer om Netflixs Bug Bounty Program här.    Skriv kommentar