Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix arbetar på ny horror-serie baserad på ‘The Haunting of Hill House’

Datum: 17/05/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Det amerikanska mediet The Variety skriver att Netflix är igång med utvecklingen av en ny horor-serie baserad på Shirley Jacksons välkända skräckroman; The Haunting of Hill House från 1959.

Mike Flanagan, som tidigare stått bakom indiehorror-filmerna Hush, Oculus och Ouija: Origin of Evil, har tydligen fått i uppgift att skriva om romanen till en serie på 10 avsnitt.

Serien beskrivs som att vara en modern utgåva av The Haunting of Hill House, som är känd för att vara en av de bästa skräckhistorierna från 20e århundradet.

The Haunting of Hill House erbjuder en tongivande historia som har inspirerat många skräckfilmer och därför är handlingen säkert igenkännande; Fyra ungdomar spenderas sin sommar i ett hyrt hus/herrgård där kort efter inflyttningen uppleverövernaturliga fenomen.

Romanen har tidigare filmatiserats år 1963 och 1999 undernamnet; The Haunting.

Detta är inte det första projektet som Mike Flanagan är involverad iför Netflix. Han är nämligen också igång med att göra en ny film baserad på Gerald’s Game från den välkända skräck- och fantasyförfattaren Stephen King. Det förväntas att Gerald’s Game får premiär på på Netflix Sverige under 2017.

Då Netflix började göra originalserier kastade sig streamingtjänsten snabbt över skräckgenren och gjorde den medelmåttiga Hemlock Grove som avslutades efter tre säsonger och de letar därför efter en ny kuslig arvtagare.

Det finns inga upplysningar om när serien får premiär på stramingtjänsten Netflix.    Skriv kommentar