Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Henry Cavill ska spela Geralt i Netflix-serien ”The Witcher”

Datum: 21/09/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Henry Cavill, känd från ”Mission Impossible – Fallout”, ”Justice League”, ”Man of Steel” m.fl. ska spela huvudrollen som Geralt of Rivia i den kommande Netflix-serien ”The Witcher” som är baserad på den bästsäljande fantasysagan med samma namn.

Det informerar Netflix om i ett pressmeddelande.

”The Witcher”, som är skapad av den polska författaren Andrzej Sapkowski, handlar om trollkarlen Geralt of Rivia. Han är en monsterjägare som utvecklade övernaturliga krafter som ung, vilket gör det möjligt för honom att bekämpa blodtörstiga monster.

Henry Cavill ska som sagt spela Geralt i serien, som kommer att bestå av åtta avsnitt, och han är själv ett stort fan av Andrzej Sapkowski. Skådespelaren har också själv uttalat sig i medier om att han följt den kommande serien med stort intresse, eftersom han gärna ville vara med, samt även spelat konsolspelet ”The Witcher 3: Wild Hunt”.

Alik Sakharov (”House of Cards”, ”Game of Thrones”) kommer att regissera de fyra första avsnitten, medan Alex Garcia Lopez (”Marvel’s Luke Cage”, ”Utopia”) och Charlotte Brändström (”Outlander”, ”Counterpart”) kommer att regissera två avsnitt var. Lauren Schmidt Hissrich (”Marvel’s Daredevil”, ”Marvel’s The Defenders”, ”Umbrella Academy”) blir seriens showrunner.

Streamingtjänsten offentliggjorde planerna på serien för första gången i maj 2017, och det tog därmed över ett år innan man hittade huvudrollsinnehavaren i form av Henry Cavill.

”Jag är glad över att Netfix vill filmatisera mina historier samtidigt som de håller sig till det ursprungliga materialet och temat, som det har tagit mig över 30 år att skapa,” säger författaren
Andrzej Sapkowski.

Bokserien om ”The Witcher” har blivit översatt till mer än 20 olika språk och har också blivit en populär videospel-franchise.

”The Witcher” förväntas ha premiär på Netflix Sverige under 2019.    Skriv kommentar