Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Helena Bergström regisserar filmen Dancing Queens för Netflix

Datum: 04/09/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Den hyllade skådespelerskan och regissören Helena Bergström kommer att regissera den kommande Netflix-filmen Dancing Queens – ett drama om att våga omfamna det oförutsägbara och vara öppen för kärlek och vänskap i alla dess former. Sweetwater Productions kommer att producera filmen.

I rollerna syns Molly Nutley, Marie Göranzon, Claes Malmberg, Christopher Wollter, Rakel Wärmländer, Ann Westin, Max Ulveson, Mattias Nordkvist, Razmus Nyström, André Christenson, Emil Almén, Fredrik Robertsson, Robert Fux, Louie Indriana, Dominika Peczynski och Fredrik Quinones, som både gör sin skådespelardebut och står för filmens koreografi.

Handlingen kretsar kring Dylan Pettersson (Molly Nutley), en 23-årig tjej från en liten ö i Bohusläns skärgård som har stora dansdrömmar. När hon övertalas att städa på drag-klubben Queens, som kämpar med att gå runt, upptäcker klubbens stjärna och koreograf (Fredrik Quinones) av en slump Dylans talang. Dylan vill mer än allt annat medverka i showen – men det är en dragshow – och hon är en tjej. Men där det finns vilja finns det också en väg.

Helena Bergström, regissör: ”Det positiva gensvaret från Netflix har varit överväldigande. Att få detta stöd och så stor tro på sin film men även veta att Dancing Queens kommer att nå ut till en global publik är en dröm. Jag ser så mycket fram emot den här nya och spännande resan, fullspäckad av extravagans, mänsklighet och kärlek”.

Lina Brounéus, director co-production & acquisition at Netflix: ”Vi är så glada över att arbeta med Helena och Colin och tillsammans göra deras film Dancing Queens tillgänglig för Netflix medlemmar. Det är en vacker historia som gör upp med klassiska föreställningar om kärlek och vänskap. Musik och dans kommer självklart att spela en stor roll och med vacker svensk miljö som bakgrund tror vi att vi kan skapa en underbar mix som många av våra medlemmar kommer att tycka om.”

Dancing Queens regisseras av Helena Bergström som också är manusförfattare tillsammans med Denize Karabuda. Joana Sorobetea på Sweetwater Productions producerar filmen, med Colin Nutley och Mikael Bergkvist som exekutiva producenter. Filmfotograf är Peter Mokrosinski. För kostym står den svenska modedesignern Camilla Thulin och norska Gaute Storaas komponerar musiken.

Dancing Queens kommer att ha global premiär på Netflix under 2021.    Skriv kommentar