Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

De medverkar i Guillermo del Toros Pinocchio

Datum: 02/09/2020 | Inga kommentarer Nyheter

I dag presenterar Netflix de medverkande i Oscarsbelönade Guillermo del Toros kommande stop-motion-animerade musikal Pinocchio.

Nykomlingen Gregory Mann kommer att spela Pinocchio med Ewan McGregor som syrsan och David Bradley (Harry Potter-filmerna, Game of Thrones) som Geppetto. Bland övriga medverkande finns Oscarsvinnarna Tilda Swinton och Christoph Waltz, Finn Wolfhard (Stranger Things), Oscarsvinnaren Cate Blanchett, John Turturro (The Batman), Golden Globe-vinnaren Ron Perlman (Nightmare Alley), Tim Blake Nelson (Watchmen) och Burn Gorman (Enola Holmes).

Den här stop-motion-musikalen bygger på den klassiska berättelsen av Carlo Collodi och följer en trädocka som väcks till liv på magisk väg av sin pappas önskan och som sedan ger sig ut på en otrolig resa. Filmen utspelar sig när fascismen är på frammarsch i Mussolinis Italien och del Toros Pinocchio är en berättelse om kärlek och uppror när Pinocchio kämpar med att leva upp till sin pappas förväntningar.

Filmen är regisserad av del Toro och Mark Gustafson (Den fantastiska räven). Guillermo del Toro och Patrick McHale har skrivit manus. Låttexterna är skrivna av del Toro och Katz, med musik av Oscarsvinnaren Alexandre Desplat, som också kommer att skriva filmmusiken. Gris Grimly skapade den ursprungliga designen för karaktären Pinocchio. Filmens dockor skapas av Mackinnon och Saunders (Corpse Bride).

Pinocchio produceras av del Toro, Lisa Henson från The Jim Henson Company, Alex Bulkley och Corey Campodonico från ShadowMachine samt Exile Entertainments Gary Ungar. Blanca Lista från The Jim Henson Company och Gris Grimly är medproducenter. I den övriga produktionen ingår Melanie Coombs som produktionsansvarig. Guy Davis och Curt Enderle bidrar till produktionsdesignen, Brian Hansen är animationsansvarig, Georgina Hayns leder arbetet med dockor, Frank Passingham är chefsfotograf, Rob DeSue är scenograf och Ken Schretzmann leder klippningsarbetet.

Filmen har varit ett drömprojekt för del Toro så länge han kan minnas och Pinocchio kommer att ha premiär både på biografer och på Netflix. Det inledande arbetet påbörjades förra hösten i ShadowMachines studio i Portland, Oregon och produktionen har fortsatt utan avbrott under coronapandemin.

”Efter att ha försökt genomföra detta drömprojekt i flera år hittade jag en perfekt partner i Netflix. Vi har lagt mycket tid på att få ihop bästa tänkbara skådespelare och filmteam och vi har haft turen att få stöd från Netflix för att kunna fortsätta arbeta utan att förlora fokus. Vi älskar animation, arbetar passionerat med det och är övertygade om att det är det idealiska sättet att återberätta denna klassiska berättelse på ett helt nytt sätt”, säger del Toro.    Skriv kommentar