Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Dar Salim och Sonja Richter spelar i Netflix danska långfilm Loving Adults

Datum: 06/05/2021 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix presenterar idag Loving Adults, den första danskspråkiga Netflix-filmen med Dar Salim (Svart krabba, Borgen, Games of Thrones) och Sonja Richter (Älskar dig för evigt, Bron, Kvinnan i rummet) i huvudrollerna. Thrillern regisseras av den hyllade regissören Barbara Rothenborg (White Sand, One-two-three now!, Sjit Happens) och är producerad av Marcella Dichmann för SF Studios, produktionsbolaget bakom Netflix originalserie Snabba Cash och Netflix första svenska film Red Dot. Loving Adults är baserad på romanen För kärlekens skull av Anna Ekberg, som sålts till nio länder, inklusive Frankrike, Italien och Spanien.

Loving Adults är en thriller med oväntade vändningar, där ingenting är som det verkar vara. Christian (Dar Salim) och Leonora (Sonja Richter) tycks ha allt. De lever det perfekta livet med sin son, som precis blivit friskförklarad efter en långtidssjukdom. Deras framtid verkar allt ljusare, men under en fest på Christians företag, ser Leonora sin man med den unga kvinnliga arkitekten Xenia (Sus Wilkins). Leonora inser att Christian kanske planerar att lämna henne. Hur kan han? Hur kan han lämna den kvinna som offrat hela sin karriär? Den kvinna som offrat allt för att ta hand om deras gemensamma son och familj? Där och då fattar Leonora ett beslut: Hon vägrar bli kvinnan som blir lämnad kvar – vad som än krävs.

Barbara Rothenborg, regissör: För mig är Loving Adults en mörk, vriden och spännande, men också sexig film, om vilka fruktansvärda saker vi män och kvinnor är kapabla till att göra mot varandra, om vi pushas för långt… Den handlar om den tunna linjen mellan kärlek och hat – och hur avundsjukan och bitterheten kan locka fram det värsta i oss. Detta är ett ämne jag alltid tyckt varit extremt fascinerande, och med min sensibilitet och visuella stil, min stora kärlek till genren och denna fantastiska rollbesättning ser jag med spänning fram emot att få ge liv till den här vassa berättelsen.

I rollerna syns också Sus Wilkins (Någon som du, Gisslantagningen), Mikael Birkkjær (Borgen, Brottet), Lars Ranthe (En runda till, The Chestnut Man), Morten Burian (Speak No Evil, Herrens vägar, Follow The Money), Benjamin Kitter (Lycko-Per), Karoline Hamm (Equinox) och Natalï Vallespir Sand (Livvakterna).

Lina Brouneus, director co-production & acquisition EMEA, Netflix: “Vi är så glada över att få fortsätta expandera vårt allt större nordiska filmutbud tillsammans med våra långvariga partners på SF Studios. Med en oförutsägbar och fascinerande berättelse om kärlek, avundsjuka och uppoffring och med ett team bestående av några av Danmarks mest framstående talanger, under ledning av Barbara Rothenborg och hennes unika visuella stil, är vi övertygade om att vår första danskspråkiga långfilm kommer gripa tag i våra tittare rejält.”

Marcella Dichmann, producent: “Det finns flera anledningar till att jag är väldigt spänd över att få göra detta projekt. För det första älskar jag manuset till Loving Adults. För det andra känns det fantastiskt att få producera den första danskspråkiga långfilmen för vår långvariga partner Netflix.”

Inspelningen av Loving Adults startade nyligen och filmen kommer att släppas globalt på Netflix under 2022.    Skriv kommentar