Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Angelina Jolie regisserar ny Netflix-film

Datum: 29/08/2015 | Inga kommentarer Nyheter

angelina2-300x240Streamingstjänsten har nyligen offentliggjort att den världskända skådespelerskan och regissören Angelina Jolie ska regissera den nya Netflix-filmen First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers, om den unga aktivisten Loung Ung, som överlevde under makten av De Röda Khmererna i Kambodja. Det skriver Netflix i ett pressmeddelande.

Loung Ung var fem år gammal då De Röda Khmererna övertog makten över Kambodja år 1975 då fyra långa år av terror och folkmord inleddes, där nästan två miljoner invånare i Kambodja dödades. Hon tvingades då från sitt familjehem i Phnom Penh, tränades till barnsoldat i ett läger för föräldralösa barn, medan hennes sex syskon sändes till arbetsläger. Ung överlevde och skrev First They Killed My Father: A daughter of Cambodja Remembers, som först släpptes år 2000. Jolie Pitt läste boken och kontaktade Ung för över ett decennium sedan, och de blev nära vänner.

Angelina Jolie kommer att regissera och producera filmen och har i samarbete med Loung Ung skrivit manuskriptet, som även är baserat på verkliga händelser. Rithy Panh som blev Oscarsnominerad för filmen The Missing Picture kommer också att producera First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers.

Produktionen av filmen börjar senare i år och förväntas få premiär på Netflix i slutet av 2016 samt på utvalda biografer och filmfestivaler

Angelina Jolie har mest gjort sig känd som skådespelerska i filmer som Tomb Raider, Changeling och Maleficent, men hon har de senaste årenhun har de senere år förflyttat sig bakom kameran och låg förra året bakom dramafilmen, som blev nominerad till tre Oscars.    Skriv kommentar