Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Utbudet på Netflix USA närmar sig det svenska

Datum: 05/10/2016 | 1 kommentar Nyheter

netflix-logo-2jpg-300x200Det var många som blev glada då streamingtjänsten Netflix slog fast att de ville erbjuda samma filmer och serier i alla länder. Flera förväntade sig sannolikt att de skulle få tillgång till det stora utbudet om finns i USA, men realiteten är n helt annan. Antalet filmer och serier på den amerikanska Netflix har nämligen störtdykt de senaste åren.

Med andra ord: Det är inte svenskarna som får det amerikanska utbudet, men amerikanarna som får det svenska utbudet.

Ovanstående är naturligvis ett antagande för egen räkning, men faktum är att utbudet på den amerikanska Netflix hela tiden minskas. Enligt det amerikanske mediet Exstreamist har antalet filmer och serier minskat med 40% under de 4 senaste åren. När USA tidigare hade över 9000 titlar i sitt sortiment, så¨har de nu omkring 5000. I Tyskland är utbudet också minskat med cirka 15%. I jämförelse är det för närvarande omkring 2000 filmer och serier tillgängliga på Netflix Sverige.

Orsaken till att utbudet minskat de senaste åren kan givetvis förklarasd med streamingtjänstens strategi om att utveckla och prducera egna filmer och serier, som House of Cards, Narcos, Stranger Things, Beasts of No Nation med flera. Således kan Netflix erbjuda något exklusivt – istället för samma filmer och serier som konkurrerande streamingtjänster.

Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix, har också tidigare uttalat att Netflix hellre vill göra egna originalfilmer och serier än att köpa filmstudiornas, då deras egna produktioner ger mest värde för pengarna. Därtill har samma person uttalat sig om att Netflix framöver uteslutande kommer ingå rättighetsavtal som omattar alla länder och om producenterna inte går med på det avtalet, så är Netflix inte intresserade av rätttigheterna. Netflix har tidigare sagt att producenterna inte är så lätta att övertala och detta är därmed nog också en del av svaret på varför utbudet har minskat på senare år.

Det kommer naturligtvis fortsatt vara några filmer och serier som bara är tillgängliga i specifika länder, men det låter som att amerikanarna framöver ska vänja sig vid ett mer sparsamt utbud.1 kommentar til Utbudet på Netflix USA närmar sig det svenska

  1. Juha T - kl. 11:49, 29-09-2018:

    Jotack, det har man märkt. Finns inte mycket att se i USAs Netflix längre heller. Tur att VPN är så bra till mycket annat, annars skulle man blivit besviken 😉

    Skriv kommentar