Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Susanne Bier gör postapokalyptisk thriller till Netflix

Datum: 06/09/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Den danska, världsberömda och Oscars-vinnande regissören Susanne Bier har valt den postapokalyptiska thrillern ‘Bird Box’, till sitt nästa film-projekt. Filmen blir Netflix-exklusiv och kommer således uteslutande att kunna ses hos den amerikanska streamingtjänsten.

Sandra Bullock (‘Gravity’, ‘Miss Congeniality’) har fått huvudrollen i Netflix-filmen, som äger rum i en närliggande framtid där en okänd och mystisk kraft har drivit världen till ett kaotiskt dödshelvete. Bullock och hennes två barn är bland de få överlevande och de måste ut på en skräckinjagande resa – 20 miles i en roddbåt – medan de har en bindel för ögonen.

‘Bird Box’ är baserad på en novell av Josh Malermann från 2014 och den är omskriven till filmformat av den erkända Eric Heisserer, som senaste åren stod bakom en av de otroligt stora överraskningarna; sci-fi-filmen ‘Arrival’.

Det är långt ifrån första gången som Susanne Bier skördar internationell uppmärksamhet för sina färdigheter som regissör. Under 2011 vann Bier dessutom en Oscars-statyett för filmen Hævnen i kategorien bästa icke-engelska film och under 2016 vann hon en Emmy för bästa regissör för den framgångsrika miniserien Nattportieren (The Night Manager).

Detta är inte den första stardusten, som den amerikanska streamingtjänsten har kastet efter Sverige. Förutom ‘Bird Box’ är Netflix även igång med upptagningen av serien ‘The Rain‘, som har Mikkel Boe Følsggard (En kongelig affære), Alba August (Gidseltagningen), Lucas Lynggaard Tønnesen (Tidsrejsen) och Lars Simonsen (Broen, Broderskab) i huvudrollerna. ‘The Rain’ får premiär på Netflix under 2018.

Det finns inga upplysningar om när ‘Bird Box’ är färdig och klar för premiär på Netflix Sverige.    Skriv kommentar