Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Snart kan du ta med svenska Netflix utomlands

Datum: 08/07/2017 | Inga kommentarer Nyheter

När man som svensk Netflixmedlem har varit på utlandsresa, så har man varit tvungen att se det gällande landets utbud av filmer och serier, samt gå miste om svenska undertexter på grund av rättighetsrestriktioner, men nu verkar det som att man snart kan ta sina svenska undertexter med sig på resan.

Politikerna i EU-Parlamentet har nämligen röstat för att ta bort begränsningarna, så att användarna i EU har möjlighet att ta med sina streamingabonnemang på semestern.

Det skriver MediaWatch.

Det är således inte bara Naetflix som framöver kan tas med på semestern, utan även övriga abonnemang på musik och film.

EU-avtalet är dock bara gällande för innehållsleverantörer som kostar pengar. Man komemr därmed fortfarande inte kunna se exempelvis SVTs program i utlandet.

Även om politikerna i EU-parlamentet har gett grönt ljus att ta bort restriktionerna, så ska förslaget igenom en sista instans innan det kan genomföras. I så fall träder avtalet i kraft den 15 juni, men streamingtjänsterna har ett halvår på sig att implementera reglerna.

EU meddelar dessutom att streamingtjänsterna inte får ta extra betalt på grund av de nya reglerna och man kan således inte förvänta sig att Netflix höjer priset med bakgrund av detta.    Skriv kommentar