Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Roar Uthaug gör norsk långfilm för Netflix

Datum: 25/08/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix presenterar idag den norska action- och äventyrsfilmen Troll.

För regi står den hyllade filmskaparen Roar Uthaug, med filmer som Tomb Raider och Vågen på sin resumé. Espen Horn och Kristian Strand Sinkerud från Motion Blur, som också är produktionsbolaget bakom den norska Netflix-filmen Kadaver, kommer att producera.

I djupet av Dovrefjell vaknar något gigantiskt efter 1000 års fångenskap. Varelsen förstör allt den möter och närmar sig Norges huvudstad i rasande fart. Men hur kan man stoppa något som man bara trodde fanns i norska folksägner?

Roar Uthaug säger: “Troll är en idé som har utvecklats i mitt huvud i över 20 år. Det är en dröm som går i uppfyllelse att äntligen kunna få förverkliga den tillsammans med de entusiastiska och ambitiösa människorna på Netflix och Motion Blur. Jag kan knappt bärga mig att få släppa loss detta norska monster över hela världen.”

David Kosse, Vice President, International Original Film: ”Vi är oerhört stolta över att få presentera ett norskt projekt av denna kaliber tillsammans med Roar Uthaug och Motion Blur. Roar är en extremt skicklig filmskapare och jag är glad över att han går tillbaka till sina norska rötter med denna ambitiösa, roliga film.”

”Vi är väldigt glada över att se Troll, en norsk sagofigur, komma till liv och som är spelad, regisserad samt producerad av norrmän för den globala marknaden. Vi på Motion Blur är exalterade över att äntligen få tillkännage detta samarbete tillsammans med regissören Roar Uthaug och Netflix.”

Troll får exklusiv premiär på Netflix under 2022.    Skriv kommentar