Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Originalserier från Netflix 2015

Datum: 27/12/2014 | 2 kommentarer Nyheter

netflix-sverige-logo2014 går mot sitt slut och Netflix kan se tillbaka på ett år där streamingtjänsten avslutade med ett rekordhögt antal medlemmar och de kunde erbjuda flera originalserier och exklusiva serier, nu senast det episka äventyret om Marco Polo. Netflix fortsätter dock sin upprustning av originalinnehåll och är just nu igång med produktioner på mer än 30 originalserier, där flera av dem har premiär nästa år. Här under har vi samlat några av de mest anmärkningsvärda som har premiär i löpet av 2015.

2015 erbjuder naturligtvis en ny säsong House of Cards i februari, och i mars har Netflix premiär av den psykologiska thrillerserien Bloodline, där en grupp vuxna syskon splittras då familjens svarta får återvänder hem. Serien är skapad av Todd A. Kessler, Daniel Zelman och Glenn Kessler, som tidigare har gjort den populära serien Damages.

Komediserien Unbreakable Kimmy Schmidt, som är skapad av Tina Fey (30 Rock), får likaså premiär i mars. Serien är ursprungligen skapad av den amerikanska tv-stationen NBC, men Netflix har övertagit rättigheterna och även beställt en extra säsong på 13 avsnitt. Unbreakable Kimmy Schmidt handlar om en kvinna som blir befriad från en sekt efter 15 år, men hon kan anpassa sig helt till det glamorösa livet i New York.

Artikeln fortsätter under bilden.

Bloodline. Ben Mendelsohn (Danny Rayburn) och Kyle Chandler (John Rayburn). Foto: Saeed Adyani, Netflix

Bloodline. Ben Mendelsohn (Danny Rayburn) och Kyle Chandler (John Rayburn). Foto: Saeed Adyani, Netflix

Det nya året erbjuder också en hel rad superhjälteserier som Netflix har skapat i samarbete med Marvel. Den första som får premiär är Daredevil, om den blinda advokaten Matthew Murdock, som klär sig i superhjältedräkten om natten. Charlie Cox (Boardwalk Empire) och Rosario Dawson (Sin City) medverkar bland annat i serien. Senast år 2015 träder den kvinnliga superhjälten Jessica Jones in i rollen. Serien som är kallas Jessica Jones har Krysten Ritter i huvudrollen och blir på 13 avsnitt.

Den animerade komediserien F is for Family kommer också på Netflix under nästa år. I serien följer man familjen Murphy genom det glada 70-talet – på den tiden då man fick lov att slå barn, röka inomhus och ta med skarpladdade vapen under flygturen. Teamet bakom serien innehåller bland annat den amerikanska komikern Bill Burr, Michael Price (The Simpsons), samt Vince Vaughn (Wedding Crashers)

Det är förhållandevis länge sedan vi första gången hörde om den kommande science fiction-serien Sense8, men 2015 ska bli året då serien äntligen får premiär. Sense8 följer åtta personer runt om i världen, där i kölvattnet av ett tragiskt dödsfall, knyts de känslomässigt och mentalt till varandra. Serien är skapad av The Wachowskis (The Matrix, V For Vendetta) och J. Michael Straczynski (Babylon5, Chnageling, Thor).

Artikeln fortsätter under bilden.

Daredevil. Charlie Cox (Matt Murdock/Daredevil). Foto: Netflix

Daredevil. Charlie Cox (Matt Murdock/Daredevil). Foto: Netflix

Knarkbaronen Pablo Escobar och hans kriminella aktiviteter blir också filmatiserade under det nya året. Det sker i serien Narcos med Wagner Moura (Elysium, Elite Squad) i huvudrollen och Jose Padilha (Robocop) bakom kameran. Narcos tar sin utgångspunkt i Medellínkartellen, som var en av världens mest ambitiösa och våldsamma organisationer inom människohandel.

Den senast offentliggjorda serien är ungdomsdramat Between, som berättar historien om en stad under belägring av en mystisk sjukdom, som har utplånat alla människor – bortsett från de som är 21 år eller yngre. Den tidigare barnstjärnan Jennette McCurdy (iCarly) har fått huvudrollen i serien. Between får premiär i slutet på 2015.

Netflix är också på gång med sin första franska serie Marseille, som är en politisk serie om makt och korruption, som blir på totalt 8 avsnitt. Serien har beskrivits som att vara som en fransk utgåva av House of Cards.

Grace and Frankie är namnet på en annan ny komediserie som får premiär i slutet av 2015. Serien är skapad av Marta Kauffman, som tidigare legat bakom den framgångsrika serien Friends (Vänner). Bland de medverkande hittar man Jane Fonda, Lily Tomlin och Martin Sheen. Serien vänder sig till den lite mer mogna publiken och behandlar ämnen som otrohet och homosexualitet.

Utöver ovanstående serier, så kommer det också nya avsnitt av Orange is the New Black, Hemlock Grove, BoJack Horseman och House of Cards, samt originalfilmer, däribland efterföljaren till Crouching Tiger,Hidden Dragon.

Det finns därmed en massa att se fram emot på Netflix Sverige under år 2015.2 kommentarer til Originalserier från Netflix 2015

  1. Evelina - kl. 21:21, 10-04-2016:

    När kommer säsong 6 ut av vampire diaries?

  2. Lina - kl. 17:22, 01-12-2017:

    Tack snälla ni för era toppenprogram! Är mycket tacksam och kommer troligtvis att abbonera på ert utbud igen, är inte helt säker med tanke på förra gången, har fortfarande inte fått tillbaka de 1970 kr ni drog för mycket ifrån sist fastj ag blivit lovad, har gått mer än ett år nu, runt två om man ska vara noga. Jag vill verkligen ha er kanal men även få tillbaka mina pengar (som ni lovat som sagt) och vill gärna ha kompensation för det mindre trevliga så att säga. Det tror jag ni förstår. Hör gärna av er tack! Ha en fortsatt trevlig helg! Vänligen, Lina med familj

    Skriv kommentar