Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Ny serie av skaparna av The Matrix på Netflix i juni

Datum: 11/04/2015 | Inga kommentarer Nyheter

sense8-netflix-sverigeNetflI början av 2015 kunde Netflix annonsera att skaparna av The Matrix, V För Vendetta och Babylon5 ska göra en ny science fictionserie kallad Sense8, till streamingtjänsten. Sedan dess har det dock varit tämligen sparsamt med information om serien, men nu kan streamingtjänsten äntligen avslöja att serien får premiär på Netflix Sverige den 5. juni.

Det är The Wachowskis, som har legat bakom The Matrix, Cloud Atlas och Jupiter Ascending, samt J. Michael Straczynski, som har varit involverad i projekt som Babylon5, Changeling och Thor, som ligger bakom serien Sense8

Sense8 följer åtta personer runt om i världen, som i kölvattnet av ett tragiskt dödsfall, knyts till varandra mentalt. De kan se och tala med varandra som om de vore på samma plats. Inte bara ska de ta reda på vad som skett med dem och blir en del av varandras liv och hemligheter, de ska också kämpa mot den organisation som vill fånga och döda dem.

Serien blir på 12 avsnitt och varje avsnitt kommer fokusera på en av de åtta personerna. Sense8 var från början planlagt till att vara på 10 avsnitt, men under produktionen valde Netflix att utvidga den med 2 extra avsnitt. Seriens skapare har vidare uttalat att de hoppas att serien kommer fortsätta i 5 säsonger till då de redan har historien klar. Netflix har dock ännu inte annonserar huruvida det kommer fler säsonger av Sense8.

I serien medverker bl.a. Naveen Andrews (Lost), Daryl Hannah (Kill Bill), Brian J. Smith (Stargate Universe), Aml Eysan Ameen (The Maze Runner) och Tuppence Middleton (Jupiter Ascending).

Se sci-fi serien Sense8 på Netflix Sverige från den 5. juni.    Skriv kommentar