Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflixdokumentär nominerad til Oscar

Datum: 13/02/2015 | Inga kommentarer Nyheter

virunga-oscar-netflix-300x300Häromdagen blev årets Oscarnomineringar avslöjade och här var Netflixdokumentären Virunga, om en grupp modiga människors kamp för att beskydda Virunda National Park i Kongo, bland de nominerade i kategorin; bästa dokumentärfilm.

Virunga, som den amerikanska skådespelaren och filantropen Leonardo DiCaprio har producerat, handlar om en grupp parkarbetare som sätter livet på spel för att rädda Afrikas medst dyrbara nationalpark och de hotade gorillorna som lever där. Gruppen kämpar för att beskydda parken, som är på UNESCOS världsarvlista, från beväpnade miliser, krypskyttar och andra medan ett upplopp bryter ut.

Netflix köpte förra året de exklusiva rättigheterna till Virunga och den hade premiär på streamingtjänsten i november 2014.

Det är inte första gången en Netflixdokumentär har blivit nominerad till en Oscar. Förra året var det The Square om protesterna på Tahrirtorgetfrån störtandet av Hosni Mubarak år 2011 till avsättningen av Mohammed Morsi år 2013. The Square förlorade dock mot dokumentärserien Twenty Feet From Stardom.

Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix, uttalade sig i samband med nomineringen; ”Vi är så tacksamma för detta erkännande av Oscarakademin – att mottaga vår andra nominering för andra året i rad är spännande”

Se Virunga på Netflix Sverige: Länk.    Skriv kommentar