Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix vill expandera till 200 länder

Datum: 21/02/2015 | Inga kommentarer Nyheter

Foto: Paul Sakuma, Netflix

Foto: Paul Sakuma, Netflix

I det senaste kvartalsbokslutet som Netflix offentliggjorde nyligen, kunde streamingtjänsten rapportera om en stor framgång gällande antalet medlemmar, men det slutar tydligen inte här. För Netflix avslöjar att de vill expandera kraftigt de kommande åren och förväntas att vara tillgänglig på alla marknader inom loppet av 2 år.

Det är dock inte en utgåva av Netflix av samma kaliber som det vi känner till i Sverige, som kommer vara tillgänglig i hela världen. Netflix vill nämligen enbart göra sitt eget innehåll tillgängligt, däribland House of Cards, Orange is the New Black, Marco Polo m.m. Orsaken är att Netflixserierna är några av de mest populära på streamingtjänsten, samtidigt är de också några av de billigaste, då det mycket pengar att köpa rättigheter till filmer och serier.

Netflix hänvisar bland annat till HBO Nordic, som enbart erbjuder sina egna serier och klarar sig utmärkt här i Norden. Det är samma sorts tillgång som Netflix vill använda när de skall utvidga till hela världen. Netflix har redan gjort en del originalserier och mer än 50 nya serier och filmer är på väg de kommande åren. Streamingtjänsten kommer därför att få ett stort utval av eget innehåll.

Den stora globala expansionen kommer också betyda att Netflix kommer ha lättare att köpa rättigheter till filmer och serier, då de enkelt kan nå ut till mnga människor. Samtidigt gör det också hela inköpsprocessen rörande visningsrättigheter lättare, då Netflix därmed kan köpa rättigheter till hela världen, istället för bara till enskilda länder, som det är nödvändigt att göra vid nuvarande tidspunkt.    Skriv kommentar