Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix utvidgar med två nya originalfilmer

Datum: 20/12/2015 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-logo-2JPG-300x200Den amerikanska streamingtjänsten Netflix utvidgar nu sitt sortiment med två helt nya originalfilmer, som inte bara kan ses på streamingtjänsten utan också på biograferna. Det skriver The Verge.

Den ena filmen är Girlfriend’s Day, som beskrivs att vara en mörk komedi med Bob Odenkirk i huvudrollen, som en tackkorts-skribent som bliver anklagad för mord. Bob Odenkirk är inte helt okänd på Netflix, då han medverkar i både Breaking Bad och Better Call Saul som den korrupta advokaten Saul Goodman, och sketchshowen W/Bob & David, som hade exklusiv premiär på Netflix för några veckor sedan. Amber Tamblyn (127 Hours) medverkar också i filmen. Bob Odenkirk har varit med och skrivit manus till Girlfriend’s Day, som regisseras av Michael Stephenson (Best Worst Movie).

Den andra filmen som Netflix har köpt rättigheterna till är thrillern Mercy, som är skriven och regisserad av Chris Sparling, som tidigare har legat bakom Buried, där Ryan Reynolds bliver levande begravd. Filmen, som har James Wolk (Mad Men) och Caitlin FitzGerald (Master of Sex) i rollistan handlar om fyra bröder som kommer tillbaka till sitt barndomshem då deras mamma ligger för döden. Här bliver deras rlationer testade i takt med att familjens hemligheter grävs fram.

Bägge filmerna; Girlfriend’s Day och Mercy får exklusiv premiär på Netflix Sverige under 2016. Samtidigt kommer de visas på utvalda biografer.    Skriv kommentar