Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix tackade nej till ‘The Handmaid’s Tale’, ‘Transparant’ och ‘Mr. Robot’

Datum: 27/09/2017 | 1 kommentar Nyheter

Även om Netflix har haft flera framgångsrika och tongivande serier som ‘House of Cards’, Orange Is the New Black’ och ‘Stranger Things’, så kunde hitparaden varit mycket större.

Det avslöjar Ted Sarandos, innehållschefen hos Netflix, i en intervju med det amerikanska magasinet Variety.

Det är förståeligt att Netflix inte kastar sig över alla serier som streamingtjänsten blir erbjudna, men det irriterar ändå Ted Sarandos att han lät ‘The Handmaid’s Tale’, ‘Transparant’ och ‘Mr. Robot’ gå till andra tv-kanaler och streamingtjänster:

– “Många gånger är det inte själva showen vi säger nej till – det är bara dålig timing. Vi fick erbjudande om ‘The Handmaid’s Tale’ för 3–4 år sedan. Det var en annan show än den vi känner idag. ‘Mr Robot’ är också en show som vi sprang på. Märkligt nog skulle den serien ha varit bättre på Netflix,” uttalar Ted Sarandos.

Varför Sarandos menar att ‘Mr. Robot’ skulle ha varit bättre som Netflix-serie, utvecklar han inte i intervjun.

Den dåliga timingen drabbade även dramaserien ‘Transparent’, som slutligen köptes upp av konkurrenten Amazon, som efterföljande har mottagit överväldigande utmärkelser från recensenter till prisutdelningar.

Detsamma kan sägas om ‘The Handmaid’s Tale’ och ‘Mr. Robot’, där i synnerhet den förstnämnda har varit en av de mest omtalade serier denna sommar. Den serien la streamingtjänsten Hulu vantarna på.

innehållschefen hos Netflix sitter dock inte med ensamt ansvar och hänvisar till den nya Netflix-serien ‘Atypical’, som hade premiär 11e augusti, som först avvisades av sitt team för att därefter bli godkänd av ett yngre team längre ned i organisationen.

– “De kan ge grönt ljus till en serie utan att jag är i rummet. Serier blir inte bara nekade för att en person säger nej,” förklarar Ted Sarandos.

Med hänsyn till ‘The Handmaid’s Tale’, kan Netflix trösta sig med att de senare i år har premiär på mini-serien ‘Alias Grace’, som är baserad på den prisvinnande bästsäljaren av Margaret Atwood, som även stod bakom historien till ‘The Handmaid’s Tale’. ‘Alias Grace’ får premiär på Netflix Sverige den 6e november.1 kommentar til Netflix tackade nej till ‘The Handmaid’s Tale’, ‘Transparant’ och ‘Mr. Robot’

  1. Juha T - kl. 10:33, 30-09-2017:

    Nån mer tråkig och överskattad serie får man leta efter..slår till och med Stranger Things

    Skriv kommentar