Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix slägger ner Lilyhammer

Datum: 18/08/2015 | Inga kommentarer Nyheter

lilyhammer-sæson-3-netflix-dk-202x300Vi har sett det sista av gangstern Frank ”The Fixer” Tagliano och hans nya liv i Lillehammer i Norge. Netflix har nämligen beslutat att lägga serien på is och inte göra fler avsnitt. Det bekräftde streamingtjänsten häromdagen på konferansen TCA.

Netflix lyckades göra tre säsonger innan Lilyhammer avslutades. Alla tre säsonger finns på Netflix Sverige.

Ted Sarandos, innehållchef på Netflix sa, “Vi kommer inte att fortsätta med Lilyhammer när den hamnat i ekonomiska problem, eftersom den är gjord i samarbete med en norsk tv-station. Samtidigt var det svårt att få den exklusivitet som vi vill ha med vår dramaserier, vilket avtalet med den norska TV-stationen problematiserade. Vi (Netflix, red.) Är stora fans av Lilyhammer. ”

I uttalanden kan det höras som att Netflix gärna gjort en Lilyhammer säsong 4, men att den norska tv-stationen inte har råd att lägga mer pengar i kassan och Netflix därefter inte haft möjlighet att köpa serien fri från kontraktet. Naturligtvis är detta bara spekulationer.

Lilyhammer handlar om den före detta gangstern Frank “The Fixer” Tagliano (Steven Van Zandt) som, i ett vittnesskyddsprogram, skickas iväg och byter gatorna i New York till de iskalla norska fjällen, där han förfalskar ett nytt liv bland lokalbefolkningen i Lillehammer.

Den sista säsongen av Lilyhammer; Säsong 3 hade premiär den 21 november 2014, och förväntningarna för serien var höga eftersom det redan hade beslutat att öka budgeten med 100%, från 50.000.000 till 100.000.000 som det kostade att göra säsong 3. Den populära musikern Bruce “The Boss” Springsteen hade också en mindre roll i den tredje säsongen.

Lilyhammer är inte den första serien som lagts ner av Netflix. Förra året meddelade Netlix att det skulle komma en tredje säsong av Hemlock Grove, men att man därefter inte kommer att göra fler avsnitt.

Se alla tre säsongerna av Lilyhammer på Netflix Sverige    Skriv kommentar