Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix: Så serieotrogna är svenska par

Datum: 14/02/2017 | Inga kommentarer Nyheter

En ny otrohetsvåg sveper in över landet, men det är inte i sänghalmen vi bedrar varandra, utan i seriernas förlovade värld. Serieotrohet, alltså att se nästa avsnitt av en serie ni annars ser tillsammans, ses som ett rejält relationsbrott. Ändå blir beteendet allt vanligare hos svenskarna.

En ny undersökning från Netflix om tittarbeteende visar att hela 47% av de tillfrågade svenskarna någon gång har varit serieotrogna.

Varför är vi otrogna?
De flesta av oss planerar inte att vara otrogen, det liksom bara händer. Vi svenskar verkar dock vara några av de mest kalkylerande bedragarna i världen. 68% av svenskarna säger att de agerade impulsivt, medan snittet i resten av världen låg närmare 80%. Så, vad är det som får oss att vara serieotrogna? 45% av alla svenska bedragare uppger att ”de hade ett okontrollerbart sug efter att veta vad som händer härnäst” och 37% försökte skylla bort sitt snedsteg på att ”de är ett större fan av serien än sin partner”.

Serieotrohet kontra riktig otrohet
De mest lojala tittarna hittas i Nederländerna och Danmark där 73% respektive 65% är serielojala mot sina respektive. Svenskarna är faktiskt fyra på listan över serieotrogna länder i Europa, efter Norge, Italien och Spanien. Intressant, med tanke på att vissa svenskar tycker att det är värre att kolla på en gemensam serie utan sin partner än att läsa sin partners sms (7%) eller till och med att ha sex med någon annan (7%)!

Bekännelser
Och inte heller vi svenskar är bättre när det gäller att erkänna sitt brott. Över hälften (53%) av alla svenskar erkänner aldrig att de varit serieotrogna för sin partner. Norrmännen verkar känna mer skuld och erkänner i större utsträckning (58%). Om det skulle vara så att din partner har somnat tycker 55% av svenskarna att det inte ens räknas som serieotrohet. You snooze, you lose!

Att inte titta före sin partner är väldigt viktigt för en del svenskar. Enligt vissa är det viktigare än presenter (30%), att lämna en kärleksfull lapp (21%), att ha en mysig dejtkväll (14%) och ibland till och med viktigare än sex (8%).

Vissa serier är heliga
Sist men inte minst framgår det att vissa serier är heliga, även för bedragarna. De vanligaste serierna som svenskar ALDRIG skulle se utan sin partner är American Horror Story, Black Mirror och Breaking Bad. Serieotroheten verkar vara mest påtaglig i serier som Orange is The New Black, The Walking Dead och Narcos.

Om undersökningen
Undersökningen är gjord via SurveyMonkey från den 20-31 december 2016, och baseras på 30.267 svar, däribland 1038 svenskar, om deras tittarvanor och beteenden. Totalt 14009 respondenter erkände att de någon gång varit otrogna mot sin partner genom att titta i förväg på någon av deras gemensamma tv-serier.    Skriv kommentar