Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix räddar ‘Designated Survivor’

Datum: 13/09/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Kiefer Sutherland återkommer som Thomas Kirkman i den tidigare nedlagda dramaserien ”Designated Survivor”, och Netflix kan avslöja att streamingtjänsten har köpt de exklusiva rättigheterna till serien.

Det informerar Netflix om i ett pressmeddelande.

I maj 2018 skrotades ”Designated Survivor” av produktionsbolaget ABC, som har legat bakom de två första säsongerna av serien, men Netflix har alltså övertagit produktionen och ger grönt ljus till en tredje säsong med 10 avsnitt.

I säsong tre av ”Designated Survivor” kommer president Kirkman (Sutherland) möta en politisk verklighet – valrörelsen. Vad krävs för att vara en bra ledare? Vilket pris är han villig att betala? Säsongen kommer även att utforska alla kampanjer, smutskastningar, debatter, kampanjfinansiering och falska nyheter (”fake news”).

Produktionen av den tredje säsongen börjar senare under året, och säsongen väntas ha premiär på Neflix 2019.

Producenten Mark Gordon säger i samband med återupplivningen av serien ”Fortsättningen av serien på Netflix är en win-win situation för alla inblandade. Hela historien om president Kirkman och personerna runt omkring honom har inte berättats ännu, och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med vår nya partner för att fortsätta leverera showen till en global publik.”

Kiefer Sutherland, känd från bland annat 24, tillägger: ”Jag är exalterad över möjligheten att spela president Kirkman under ännu en säsong av ”Designated Survivor” tillsammans med Netflix. Jag tror att detta format kommer att ge oss möjlighet att dyka djupare in i historier och frågor som rör de amerikanska väljarna som inte tidigare varit möjliga.”

Se ”Designated Survivor” på Netflix Sverige.    Skriv kommentar