Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix programsätter ‘The Crown’ säsong 2

Datum: 23/09/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Andra säsongen av den efterlängtade drama-serien ‘The Crown’ får premiär på Netflix Sverige fredag den 8e december.

Det avslöjar Netflix som också kan berätta att serien fortfarande kommer skildra de betydelsefulla politiska och globala händelserna som formade andra halvan av det 1900-talet, där bland annat Drottning Elizabeths äktenskap och imperium samlas kring henne.

Streamingtjänsten ger dessutom en smygtitt på vad man kan förvänta sig av säsong 2 i en helt ny trailer, som kan ses nederst i artikeln.

Den nya säsongen börjar med hennes majestäts väpnade armé som bekämpar ett olagligt krig i Egypten och slutar med att hennes tredje premiärminister, Harold Macmillan, måste avgå efter en ödesdiger skandal. Därmed följer vi övergången från en krigstid vid starten på de revolutionära åren på 1960-talet.

The Crown är inspirerad av den prisbelönade West End-teatern The Audience och har förenat författaren Peter Morgan (‘The Queen’, ‘Frost/Nixon’) med regissören Stephen Daldry (‘Billy Elliot’, ‘The Hours’) och producenten Andy Harries (‘The Queen’). Ett team som tillsammans delar sex Oscarsnomineringar.

Serien har Claire Foy i huvudrollen som Queen Elizabeth II. Vidare medverkar Matt Smith som Prince Phillip, John Lithgow som Sir Winston Churchill, Victoria Hamilton som the Queen Mother, Jared Harris som King George VI, Vanessa Kirby som Princess Margaret och Dame Eileen Atkins som Queen Mary och många fler.

Se ‘The Crown‘ på Netflix Sverige. Säsong 2 kan ses från den 8e december 2017.    Skriv kommentar