Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix öppnar för streamingtjänsten på Kuba

Datum: 17/03/2015 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-logo2-300x194Netflx har lanserat sina filmtjänster på Kuba. Det skrive Netflix i ett pressmeddelande.

Lanseringen av Netflix på Kuba sker i samband med ett nytt avtal mellan USA’s president Barack Obama och Kubas president Raul Castro, som enades om att begrava de mer än 50 år gamla stridigheterna. Avtalet innebär att länderna kan handla med varandra igen och det öppnade därmed för att Netflix kan lansera sina serie- och filmtjänster på Kuba.

För närvarande är det inte många människor på Kuba som har ett internationellt kreditkort, vilket krävs för att kunna uttnyttja Netflix eller internetförbindelse, men streamingtjänsten är alltså tillgänglig så att kubanerna lätt kan registrera sig efterhand de skaffat sig dessa saker.

Utbudet kommer under nuvarande tidspunkt mestadels bestå av Netflix egna produktioner, som House of Cards, Orange is the New Black och Marco Polo, men efterhand som fler människor får tillgång till internet kommer Netflix utvidga utbudet.

”Vi är glada för att äntligen kunna erbjuda Netflix till Kubas befolkning, och förse dem med historier från hela världen som de kommer att älska” uttalar Netflix VD Reed Hastings. ”Kuba har stora filmskapare och en robust konstkultur, och en dag hoppas vi att kunna ta deras arbete ut till vår globala publik på över 57 miljoner medlemmar.”

Latinamerika har sedan 2011 haft tillgång till Netflix och mer än 5 miljoner människor har låtit sig ta emot utbudet, men det är alltså först nu som Kuba har fått tillgång till streamingtjänsten.    Skriv kommentar