Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix: Offline-mode kommer aldrig

Datum: 16/01/2015 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-logo-300x300Flera streamingtjänster har under en längre tid erbjudit sina kunder att ladda ner filmer och serier, så de också kan ses även om man inte har någon internetförbindelse tillgänglig. Flera har därmed förutspått att Netflix var på gång med en liknande funktion, men nyligen meddelade den amerikanska streamingtjänsten att en sådan funktion aldrig kommer att bli av.

Orsaken till att Netflix inte vill göra det möjligt att ladda ner innehåll för att kunna ses offline är att det bara är en tillfällig lösning. Det säger Cliff Edwards, Director of Corporate Communications and Technology på Netflix till TechRadar.

Netflix förväntar sig att internet kommer utvecklas så mycket inom de närmsta fem åren att det kommer att finnas Wi-Fi på de flesta platser och att man därför inte har behov av att ladda ner filmer och serier.

Iistället för att implementera en offlinelösning har Netflix valt att satsa på originalinnehåll, där mer än 20 nya serier är på väg, den superhöga bildkvaliteten 4K och fler plattformar att se streamingtjänsten på.

TechRadar poängterar dock att man aldtrig ska säga aldrig, men att det för närvarande inte låter som om Netflix är intresserade av en offlinelösning.    Skriv kommentar