Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix köper spektakulär sci-fi film som har spelat in 3 miljarder på 10 dagar

Datum: 20/03/2019 | Inga kommentarer Nyheter

Streamingtjänsten Netflix har köpt de internationella streamingrättigheterna till den kinesiska sci-fi filmen ”The Wandering Earth”, som just nu är den film under 2019 som spelat in mest pengar.

Den 5 februari hade ”The Wandering Earth” biografpremiär i Kina, och under loppet av bara 10 dagar har den lyckats spela in 3,2 miljarder kronor. Ett belopp som nu har stigit till över 4 miljarder.

Det bekräftar Netflix, och nederst i artikeln kan du se en trailer.

”The Wandering Earth” är baserad på romanen med samma namn av den prisbelönta författaren Liu Cixin. Den handlar om att solen har tappat sin styrka och man beslutar att flytta jorden till ett annat solsystem – något som naturligtvis inte kan göras helt utan problem.

Filmen har fått goda recensioner – även i amerikanska medier. The Hollywood Reporter och The Verge har kallat den för ”Kinas första spektakulära interstellar-äventyr”.

På filmsajten IMDb har ”The Wandering Earth” just nu ett betyg på 7,7, medan det på Rotten Tomatoes ligger på 67% baserat på 9 recensioner.

Filmen är skapad med hänsyn till den internationella marknaden, med en skyhög budget och en massiv produktion. Över 7000 personer arbetade på filmen under två år, och mer än 2000 scener skulle behandlas med specialeffekter.

Netflix informerar inte om exakt när ”The Wandering Earth” kan ses på tjänsten, men den kommer att finnas tillgänglig under 2019.    Skriv kommentar