Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix köper Sherlock säsong 4

Datum: 06/12/2016 | Inga kommentarer Nyheter

sherlock-saeson-4-netflix-danmark-300x169På Netflix Sverige kommer du snart kunna se den nya säsongen av den populära BBC-serien Sherlock med Benedict Cumberbatch och Martin Freeman i huvudrollerna.

Det skriver TVdags.

Enligt Tvdags har Netflix köpt de exklusiva rättigheterna till Sherlock säsong 4 utanför Storbritannien vilket betyder att den nya säsongen kommer kunna ses på Netflix Sverige.

Netflix har inte kommenterat nyheten, men Henrik Pal från den svenska tv-kanalen SVT som tidigare har visat Sherlock i Sverige säger ”Trots en ihårdig insats från SVT och kontakt med den högsta ledningen på BBC, så har det dessvärre inte varit möjligt att påverka beslutet om att sälja de globala rättigheterna till Netflix.”

-“Netflix är extremt hungriga efter rättigheter och kan erbjuda stora summor pengar. Det är svårt för en lokal spelare (BBC) att motstå när Netflix opererar på globalt plan.” tillägger Palm.

BBC har premiär av Sherlock säsong 4 i Storbritannien den 1 januari, mendan det ännu inte är fastslaget n när den nya säsongen kan ses på Netflix Sverige.

Sherlock är en brittisk tv-serie baserad på Sir Arthur Conan Doyles originalberättelser om Sherlock Holmes,där man följer den berömda detektiven Sherlock (Benedict Cumberbatch) och kamraten John Watson (Martin Freeman) navigera runt i en labyrint av kryptiska spår och dödliga kriminella för att komma fram till sanningen.    Skriv kommentar