Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix knycker rättigheterna till långfilm om massakern på Utøya

Datum: 15/09/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Det är väldigt få som inte minns den dödliga dagen år 2011 där Anders Behring Breivik gick amok på den norska ön Utøya och mördade 67 unga människor.

Nu har Netflix emellertid ingått ett samarbete med den erkända amerikanska regissören Paul Greengrass om att göra en långfilm om den fruktansvärda händelsen.

Det skriver den amerikanska tidningen Deadline.

Paul Greengrass är bland annat känd för Matt Damon-filmerna Jason Bourne, The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum, samt Captain Phillips, som har Tom Hanks i huvudrollen.

Trots att regissören är amerikansk kommer filmen göras med lokala skådespelare och filmen kommer troligen vara på norska.

Det var den 22e juli 2011 som massakern ägde rum, där den självutnämnda högerextremisten Anders Behring Breivik sköt och dödade 67 deltagare från en socialdemokratisk ungdomsorganisation, som höll sommarläger på Utøya, medan ytterligare två människor dödades under andra omständigheter. Strax före hade Anders Breivik, iklädd en förfalskad polisuniform, detonerat en bomb i Oslo, i området där statsministerns kontor och justitieministeriet ligger. I Oslo dog totalt 8 människor.

Filmen, som påståtts ha eftertraktats av en rad olika filmstudior och som Netflix därmed har varit i hård konkurrens om, kommer ha en budget på 20 miljoner dollar.

Det finns inga upplysningar om när filmen får premiär på Netflix Sverige, men filminspelningen börjar till hösten.    Skriv kommentar