Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix introducerar tummar och lägger ner stjärnorna

Datum: 13/04/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix planerar att byta ut det nuvarande betygssystemet på streamingtjänsten som består av stjärnor, till en tumme som pekar upp eller ned.

Det skriver The Verge.

Streamingtjänsten har under hela sin livstid haft ett traditionellt betygssystem bestående av stjärnor, där medlemmarna har haft möjlighet att betygsätta en film eller serie från 1 till 5 stjärnor.

Med det nya tumsystemet kommer Netflixmedlemmarna endast ha möjlighet att ge ”tummen upp” om de gillar vad de ser medan det motsatta kan uttryckas med ”tummen ned”.

Det kommer dock fortsättningsvis vara möjligt att skriva recensioner som offentliggörs på tjänsten och därmed delas med de övriga medlemmarna.

Netflix påstås länge ha letat efter en avlösare till stjärnorna då de oftast har skapat mer förvirring och frustration än reella fördelar. Orsaken är nämligen att många inte vet vad stjärnorna på Netflix betyder.

Stjärnbetygen är inte enbart ett uttryck för hur andra Netflixmedlemmar betygsatt den aktuella filmen, utan också vad man själv tidigare har betygsatt, har sett, vad som finns tillgängligt och hur andra medlemmar med samma preferenser har betygsatt filmer och serier.

Stjärnorna på Netflix betyder därmed heller inte inte huruvida filmer och serier har fått god kritik i pressen eller om de generellt är populära bland andra medlemmar.

Det nya systemet skulle därmed göra det enklare för medlemmarna att överskåda då enbart två utfall är möjliga – ett positivt och ett negativt.

Netflix har under längre tid kört tester av det nya betygssystemet, men tummarna kommer helst rullas ut till alla Netflixmedlemmar i löpet av april 2017.    Skriv kommentar