Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix gör stop motion serie med älskad karaktär från Japan

Datum: 19/11/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Nyligen kunde streamingtjänsten Netflix annonsera i ett pressmeddelande att den första stopmotion serien med en av japans mest älskade karaktärer precis har fått grönt ljus och serien förväntas få premiär som en Netflix Original under våren 2019.

Det handlar om karaktären Rilakkuma, som är en mjuk nallebjörn som lever med den unga kvinnan Kaoru. Björnen gör inte så mycket: den älskar pannkakor, risomeletter, budding och dumplings medan Rilakkuma annars bara njuter av livet i lägenheten där de båda bor. I lägenheten finns det dock fler djur och Rilakkuma är således vän med fågeln Kiirotoiri och en annan liten vit björn vid namn Korilakkuma. Det underliga är dock att alla djuren dyker upp från ingenstans medan Rilakkuma samtidigt har ett blixtlås på ryggen – utan att veta vad som finns innanför!

Om man vill veta mer om nallebjörnen och hans vänner så har vi nederst i artikeln inkluderat en video. Klippet har dock ingen relation till den nya serien som Netflix ska producera.

Serien får namnet ‘Rilakkuma and Kaoru’ och blir på 13 avsnitt.

‘Rilakkuma and Kaoru’ görs av japans ledande stopmotion studio Dwarf (Domo, Komaneko), medan produktionen kvalitetssäkras av Aki Kondo, som har utvecklat originalkaraktären.

Rilakkuma kom ursprungligen ut 2003 som merchandise och har sedan byggt upp en stor popularitet över hela världen – speciellt hos tjejer.

Se ‘Rilakkuma and Kaoru’ på Netflix Sverige till våren 2019.    Skriv kommentar