Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix gör ny utgåva av Den Långa Flykten

Datum: 18/07/2016 | Inga kommentarer Nyheter

96458328-watership_down-news-large_transEGnaGdKWTbTgcBBebr969hv7xC2baC1131JPji8mxYE-295x300Novellen Den Långa Flykten av Richard Adams görs om till en ny 4 avsnitt lång miniserie som får exklusiv oremiär på Netflix. Det skriver Netflix och BBC i ett gemensamt pressmeddelande.

Netflix har kallat in en lång rad prominenta namn till att lägga rösterna till den animerade serien och detta inkluderar bland annat Ben Kingsley (Schindler’s List), James McAvoy (X-Men: Days of Future Past), John Boyega (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens) och Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road)

Den Långa Flykten handlar om en flock unga hankaniner med Hassel i spetsen, som lämnar den kolonin där de är födda och uppvuxna. Hassels bror Femman har nämligen i en spirituell syn sett att domedagen kommer träffa kolonin. De lyckas därför övertala en del andra hankaniner att följa med. På vägen möter de många faror, innan de till slut når fram till den plats som Femman såg i sin syn, nämligen Watership Down. Här grundar de sin nya koloni, men de saknar honor för att föröka sig.

Den Långa Flykten utkom som bok redan 1972 och redan 1978 kom den första filmatiseringen som var en tecknad film. Netflix menar därmed att det är på tiden att det utkommer en ny utgåva i historien som i en undersökning gjord av BBC, korats till en avvärldshistoriens 30 bästa böcker. Det förstärks också av att Den Långa Flykten sålt mer än 50 miljoner exemplar genom åren.

Netflix-utgåvan av Den Långa Flykten får premiär på streamingtjänsten under 2017.    Skriv kommentar