Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix går offline – ger ut första tecknade serien

Datum: 03/01/2018 | Inga kommentarer Nyheter

I augusti 2017 kunde streamingtjänsten Netflix avslöja sitt första verksamhetsuppköp någonsin; tecknade serieförlaget Millarworld.

På dåvarande tidpunkt meddelades det att Millarworld skulle fortsätta med att utveckla nya karaktärer och franchises som utgångspunkt skulle bli till nya exklusiva filmer och serier på Netflix.

Nu är Millarworld klara med sin första utgivning efter att de blev uppköpta av Netflix.

Det är den tecknade serien ‘The Magic Order’, som är skriven av Mark Millar och tecknad av Marvel-mannen Olivier Coipel (Thor, The Avengers, The Amazing Spider-Man).

‘The Magic Order’ utspelas i en värld där människor aldrig har sett ohyra och därför lever tryggt och säkert. Detta är dock bara för att ‘The Magic Order’ – en grupp bestående av fem trollkarlar – skyddar världen mot mörka fiender.

Serien blir på 6 avsnitt om man om man vill. Första kommer under våren 2018 på gammaldags papper samt online.

Onlineförsäljningen har satt igång spekulationerna om huruvida Netflix håller på att utveckla sig till en utpräglad underhållningsverksamhet där tecknade serier, filmer och serier kommer finnas tillgängliga sida vid sida.

“Vi önskade slå på stort med vår första Netflix-bok och det gör vi med ‘The Magic Order’. Jag älskar mörk fantasi och det är ett enormt hål i marknaden för något som detta. Netflix anställning av Olivier har även gjort mig till den lyckligaste killen. Jag har varit utan honom i nästan 10 år så att till slut få våra namn i samma bok är absolut en ära,” säger Millar, President och Chief Creative Officer, Millarworld, ett dotterföretag till Netflix i ett pressmeddelande.

Om ‘The Magic Order’ blir en succé så är det ingen tvekan om att vi i framtiden kommer kunna se den bli filmatiserad på.    Skriv kommentar