Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix fördubblar antalet originalserier under 2016

Datum: 17/02/2016 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-logo-300x213Efter den store succén med egna filmer och serier, trappar nu streamingtjänsten Netflix upp produktionen betydligt av eget innehåll i år, då mer än 31 exklusiva serier kommer få premiär. Det är nästan en fördubbling i förhållande till de 16 Netflix-serier som hade premiär under 2015. Det skriver The Verge.

Det är inte bara serier som Netflix har fokus på till nästa år, utan också andra program och filmer. Netflix kommer således även ha premiär av 10 nya filmer, 30 barnprogram, 12 dokumentärfilmer och 10 stand-up-shower.

Även om produktionen av nytt innehåll kör på full kraft så försäkrar innehållschefen på Netflix, Ted Sarandos, att det handlar om kvalitetsunderhållning och inte enbart kvantitet.

Netflix trappar upp urvalet av egna filmer och serier för att streamingtjänsten får mest för pengarna genom att producera innehållet själv. Netflix har tidigare uttalat att köpa rättigheter till andra produktionsbolags filmer och serier är dyrt och inte nödvändigtvis lika populärt som de Netflix själv har fingrarna med i.

Mottagandet av Netflix-serierna har generellt också övervägande varit bra, dock med ett par individuella fiaskon som Hemlock Grove, men de goda recensionerna och tittarsiffrorna åverkar troligtvis att Netflix själva investerar pengar i innehåll.

Bland de nya serierna, som får premiär under 2016, hittar man Fuller House, Daredevil sæson 2, The Crown, House of Cards säsong 4 och Orange is the New Black säsong 4.    Skriv kommentar