Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix: Film ses av under hälften av tiden

Datum: 27/01/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Oavsett vilka filmer som är tillgängliga på Netflix så använder medlemmarna en tredjedel av sin tid till att se på film, säger Ted Sarandos, indholdschef hos Netflix.

Det skriver Business Insider.

Det var i förbindelse med UBS Global Media and Communications konferensen i New York, som innehållschefen fick frågan om det sparsamma filmutbudet på Netflix där han svarade; “Oavsett slutar vi med att en tredjedel av vår tid på Netflix används till att se på film.”

Han hänvisade här till exklusiva filmavtal i Kanada och USA. I Kanada har streamingtjänsten avtal med fem stora filmstudior, medan Netflix i USA bara har ett exklusivt avtal med Disney. Trots att det därmed är många fler filmer på Netflix i Kanada så ser medlemmarna här inte flera filmer än i USA.

Antalet tillgängliga filmer på Netflix betyder dock inte så mycket då det är filmbranschens nuvarande uppbyggnad som är problemet, menar Ted Sarandos. Det går ofta 7-10 månader innan biograffilmer kan ses på streamingtjänsten och om man är en passionerad filmentusiast så har man garanterat redan sett dem innan de kommer på Netflix, varpå de inte skapar så mycket värde, poängterar Sarandos.

Det finns dock enskilda undant ag enligt innehållschefen. Det är Disneyfilmer. De kan man gott tänka sig att se flera gånger och därför är det bra med ett avtal med Disney.

Netflix kan inte vänta å att filmbranschen revolutioneras och därför har streamingtjänsten också börjat att köpa upp storstilade filmprojekt. Senare i år har Netflix exempelvis premiär på fantasyfilmen Bright från regissören David Ayer (Suicide Squad, Fury, Training Day). Den har Will Smith, Joel Edgerton och Noomi Rapace i rollistan och har en budget på cirka 90 miljoner dollar.    Skriv kommentar