Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix får aldrig alla filmer och serier

Datum: 05/11/2015 | 1 kommentar Nyheter

netflix-logo-4-300x200Om du går och väntar på att Netflix ska bli som Spotify – en tjänst där alla filmer och serier som är utgivna genom tiderna kommer att finnas så kan du vänta länge för det kommer förmodligen aldrig att ske.

De avtal som Netflix och andra streamingtjänster för närvarande ingår med tv-stationer och filmbolag är sammansatta så att streamingtjänsterna ska betala ett engångsbelopp för att få lov att visa titlarna på sin tjänst under en begränsad period. Detta belopp är flera tusentals kronor per film eller serie och beror naturligtvis på om den är ny, populär eller gammal.

Det blir självklart då väldigt dyrt för Netflix om de därmed skulle ha alla filmer och serier som man kan hitta i butikerna. Samtidigt är det oavsett om filmerna ses eller ej på Netflix. Detta kan samtidigt vara orsaken till att Netflix några gånger tar bort titlar från sin streamingtjänst – De blir helt enkelt inte sedda tillräckligt mycket i förhållande till vad det kostar att ha den liggande online.

I motsättning till filmbranschen, så räknas det annorlunda i musikbranschen. Spotify och de andra musiktjänsterna betalar inget engångsbelopp, utan man räknar bara när musiken blir uppspelad. Därmed kan musiktjänsterna ha ett jättebibliotek med en massa låtar utan att det kostar dem något extra.

Filmbranschen har inget intresse i att ändra de nuvarande avtalen, således att filmtjänsterna kommer fungera likadant som musiktjänsterna, vilket sannolikt betyder att Netflix aldrig kommer att ha alla filmer och serier.

Det er vidare osäkert om Netflix och de övriga filmtjänsterna önskar att bli som musiktjänsterna, då det samtidigt kommer ta bort exklusiviteten vad det gäller filmer och serier. Om streamingtjänsterna får samma innehåll, så blir konkurrensen mer spänd och förvärrad, vilket sannolikt inte ligger i streamingtjänsternas intresse.



1 kommentar til Netflix får aldrig alla filmer och serier

  1. _Benny West - kl. 23:01, 14-02-2016:

    Läg till mer anime till netflix T.E.X naruto, fairy tail, mer pokemon seasons, mer tv serier.

    Skriv kommentar