Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Netflix blev svenskarnas räddning under sommaren

Datum: 14/08/2015 | Inga kommentarer Nyheter

netflix-sverige-logoIdag kan Netflix, världens ledande tv-leverantör via internet, avslöja att det genomsnittliga antalet streamade timmar i tjänsten per medlem i Sverige ökade med hela 20 procent* under juni och juli i år, jämfört med samma period förra året. Netflix populära originalserier och andra nyheter i tjänsten, ökad tillgänglighet till snabb internetuppkoppling, resvänlig teknologi och rekorddåligt väder kan vara några av anledningarna till att Netflix blivit en favorit under sommaren.

“Netflix låter användaren själv ha kontrollen över sitt tittande och sommaren är ett bra tillfälle för personer i alla åldrar att utforska nya filmer och serier och återupptäcka gamla favoriter” säger Joris Evers, chef för Corporate Communications på Netflix.

Den här sommaren har bjudit på mörka regnmoln och kalla temperaturer och många kanske hade önskat att de kunnat styra över vädret. Tyvärr är det ju inte möjligt, men som tur är kan du som streamar på Netflix styra och bestämma helt och hållet över ditt eget tittande, baserat på dina egna behov.

Ett nordiskt beteende
Det är inte bara svenskarna som har tittat mer på Netflix den här sommaren. Ökningen av antalet streamade timmar i tjänsten gäller över hela norden. I Finland ökade tittandet mest med hela 25 procent under juni och juli månad, jämfört med samma period förra året. Norrmännens och danskarnas genomsnittliga tittartimmar i tjänsten ökade med 19 respektive 17 procent under sommaren. Möjligheten att kunna titta på vad du vill när du befinner dig i sommarstugan, på resande fot i bilen eller till och med på stranden, kan vara en förklaring till varför Netflix har blivit en så självklar semesterkompanjon i hela norden.

“Nordeuropa och framförallt Norden har haft otur med vädret i sommar. Det är naturligtvis kul att människor ser Netflix som ett underhållande alternativ. Netflix originalserier såsom Orange is the New Black säsong 3, Sense8 och Drakryttarna: Bortom gränsen, men även populära filmer som Frost, bringar värme och underhållning till vardagsrummen under den här blöta och kalla nordiska sommaren”, säger Joris Evers.

*Procentuell ökning av det genomsnittliga antalet tittartimmar för den svenska Netflix-medlemmen från juni och juli månad 2014 till juni och juli månad 2015.    Skriv kommentar