Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Leonardo DiCaprio utvecklar dokumentärfilm til Netflix

Datum: 12/04/2015 | Inga kommentarer Nyheter

Leonardo_DiCaprio-200x300Streamingtjenesten Netflix har gått samman med skådespelaren, producenten och filantropen Leonardo DiCaprio, och produktionsbolaget Appian Way, i ett samarbete om kommande dokumentärfilmer och dokumentärserier, som uteslutande får premiär på Netflix.

Under en längre period kommer Netflix och DiCaprio arbeta tillsammans för att identifiera och utveckla potentiella faktabaserade projekt, men särskilt fokus på miljömässiga frågor och teman rörande bevarande av naturen. Detta omfattar originaldokumentärfilmer och dokuserier och redan existerande projekt. Leonardo DiCaprio kommer vara producent på alla projekt som utvecklas under avtalet.

Leonardo DiCaprio och Netflix har tidigare arbetat tillsammans i samband med dokumentären Virunga, som tidigare i år var nominerad till en Oscar för bästa dokumentärfilm. I Virunga man en grupp park Park Rangers (Parkarbetare), som försöker skydda de hotade bergsgorillorna som lever i nationalparken. Virunga kan ses på Netflix Sverige.

“Samarbetet med Virunga, visade att vi har en gemensam vision, som vi vill utveckla och visa för tittarna,” säger Leonardo DiCaprio. “Det har aldrig varit en mer kritisk tid for vår planet, eller ett mer pressande behov för historieberättare, som kan hjälpa oss att förstå de utmaningar vi har framför oss. Genom detta partnerskap med Netflix, hoppas jag kunna ge dokumentärfilmsregissörer, en chans att visa sitt arbete till en världsomspännande publik.””

“Detta partnerskap är en naturlig fortsättning av vårt fantastiska samarbete med Leonardo i samband med Virunga” säger Ted Sarandos, Chief Content Officer, Netflix. “Vi ser fram emot att bygga vidare på vår gemensamma vison om tankeväckande dokumentärfilmer och –serier av hög kvalitet.”    Skriv kommentar