Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Jenji Kohan hamnar på Netflix lönelista

Datum: 20/12/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Skaparen av Netflixserierna ‘Orange Is the New Black’ och ‘Glow’ har blivit en del av medarbetarstaben hos den amerikanska streamingtjänsten.

Det skriver Netflix i ett pressmeddelande.

Den Emmy-vinnande manusförfattaren och producenten Jenji Kohan (bilden) har nu i praktiken hamnat på Netflix lönelista och här ska hon vara för att utveckla nya filmer och serier åt Netflix.

Avtalet är på flera år och med succéerna ‘Orange Is the New Black’ och ‘Glow’ för Netflix och komedidramat ‘Weeds’, som hon gjorde som debut för Netflix har streamingtjänsten dragit det längsta strået i kampen om att få en av de riktigt stora och kreativa skaparna i sitt team.

Jenji Kohan är dock inte den första som har skrivit under på att göra filmer och serier exklusivt till Netflix, även komikern Jerry Seinfeld, skådespelaren Jason Bateman (‘Ozark’, ‘Arrested Development’) och filmskaparen Judd Apatow är förpliktigade att skapa innehåll till Netflix under flera år framåt.

Om avtalet med Jenji Kohan säger Netflix:
“Modig, öppen och fullständigt orädd har Jenji konstant brutit barriären för underhållning på Netflix,” säger Cindy Holland, VP for Original Content hos Netflix. “Hon har en sällsynt och speciell talang att berätta det som ofta förblir osagt samt att välja det oväntade framför det säkra valet – och publiken älskar henne för det. Hon har varit hos oss sedan starten och vi kan inte vara mer begeistrade över att fortsätta vårt samarbete de kommande åren.”

Se Jenji Kohans ‘Orange Is the New Black‘ och ‘Glow‘ på Netflix Sverige.    Skriv kommentar