Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Isländska Fångade får en uppföljare på Netflix

Datum: 13/11/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Idag meddelar Netflix en ny säsong av den prisbelönta serien Fångade, från den isländska filmskaparen Baltasar Kormákur.

I uppföljaren syns Ólafur Darri Ólafsson (Fångade, Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga), Ilmur Kristjánsdóttir (Fångade) samt danska Thomas Bo Larsen (Festen, Follow the Money).

Inspelningen av Entrapped har nyligen startat på Island och serien har premiär på Netflix 2021.

Entrapped är likt tidigare säsonger ett karaktärsdrivet kriminaldrama med rötter i Nordic Noir-genren och utspelar sig i Islands hisnande landskap.

Entrapped kommer att ta vid två år efter slutet på den andra säsongen: Polisduon Andri (Ólafur Darri Ólafsson) och Hinrika (Ilmur Kristjánsdóttir) dras in i ett krig i de avlägsna högländerna, där två rivaliserande grupper slåss om specifika delar av området, men av olika skäl. Den neopaganska och fridfulla sekten, The Extended Family, ledd av dess grundare och andliga ledare Oddur (Egill Ólafsson) har slått sig ner, ser landet som heligt och vill vara nära sina hedniska gudar. En grupp isländska motorcyklister, ledd av en arg ung man, Gunnar (Haraldur Stefánsson), hävdar också sin rätt till den “heliga platsen”. För att kunna ta äganderätt till marken ber han om förstärkning och snart därefter kommer en grupp danska motorcyklister dit med färja – ledda av den danska ledaren Hopper (Thomas Bo Larsen). Sammanstötningen mellan de två grupperna leder till att en ung man, Ivar (Auðunn Lúthersson), avlider. Det visar sig att Ivar inte var okänd för Andri, som känner sig tvungen att följa med Hinrika för att utreda mordfallet.

Exekutiv Producent och Creative Director, Baltasar Kormákur: “Det är en stor ära att Netflix vill ta vid och berätta det nästa kapitlet av Fångade. Fångade är den mest framgångsrika tv-serien i Islands historia och jag tvivlar inte på att en nylansering i form av Entrapped tillsammans med Netflix världen över kommer att gå ännu längre. Serien kommer fortsätta tackla brott på Island genom landets unika miljö, med berättelser om våra älskade huvudpersoner och deras sökande efter rättvisa i ett land som är djupt rotat i traditioner.”

Lina Bronéus, Director of Co-Productions and Acquisitions Netflix Northern Europe: ”Fångade har fängslat tittare världen över och har visat att fantastiska berättelser kan komma från hela världen. Vi är stolta över att återigen få samarbeta med Baltasar Kormákur och RVK Studios för att samproducera en ny säsong och ge fans över hela världen chansen att dyka tillbaka in i Andri och Hinrikas värld.”

Entrapped är skapad av den prisbelönta filmskaparen Baltasar Kormákur, som också står bakom Netflix-serien Katla. Entrapped är en uppföljning av den prisbelönta serien Fångade med manus av Clive Bradley, Rannveig Jónsdóttir, Davíð Már Stefánsson och Sigurjón Kjartansson. Serien produceras av RVK Studios och är samproducerad av RÚV, Islands statliga tv-bolag, samt ZDF från Tyskland.    Skriv kommentar