Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Första tyska Netflixserien ‘Dark’ kommer till vintern

Datum: 11/11/2017 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix kunde nyligen meddela att deras kommande serie ‘Dark’ – som är streamingtjänstens första produktion på tyska – får premiär den 1. December.

Det skriver Netflix i ett pressmeddelande och kan vidare dra bort skynket för en trailer som kan ses nederst i artikeln.

Flixfilmer skrev första gången om originalserien då den offentliggjordes i början av året och vid dåvarande tidpunkt beskrevs den vara en tysk version av ‘Stranger Things’ – fylld med rysningar, rädsla och mystik.

Liknelsen blir mer sanningsenlig efter utgivandet av den nya teaser-trailern till ‘Dark’. Här ses det att serien bygger på många av de samma instrument som ‘Stranger Things’, som blev sommarens helt stora streaminghit 2016.

I ‘Dark’ försvinner två unga barn under mystiska omständigheter från en tysk stad vilket leder till att helvetet bryter löst, samt att dubbelliv och dåliga förhållanden hos fyra oberoende familjer avslöjas. Frågan är inte vem som har kidnappat barnen, utan när.

Serien är gjord av prisvinnande Helmer Baran bo Odar och Jantje Friese, som tidigare har samarbetet på ‘Who Am I – No System is Safe’, medan rollistan består av namn som Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Maja Schöne, Sebastian Rudolph, Anatole Taubman och Mark Waschke.

‘Dark’ är på 10 avsnitt och får premiär på Netflix Sverige den 1. December 2017. Alla avsnitt kan ses med en gång.    Skriv kommentar