Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Dwayne ‘The Rock’ Johnson kastar sig ut i ett nytt filmäventyr med Netflix

Datum: 07/12/2018 | Inga kommentarer Nyheter

Netflix har snappat åt sig rättigheterna till den nya spelefilmen ‘John Henry and The Statesmen’, som regisseras av Jake Kasdan (‘Jumanji: Welcome to the Jungle’) med muskelknippet Dwayne Johnson i huvudrollen.

Det informerar Netflix om i ett pressmeddelande, medan Dwayne Johnson själv offentliggjorde det på Twitter med en video, som kan ses längst ned i artikeln.

Dwayne ‘The Rock’ Johnson har rollen som John Henry, som kanske inte är så känd i Sverige, men i USA anses John Henry vara en nationalhjälte, och det har skrivits och berättats många historier om hans bedrifter. Även musiker som Bruce Springsteen, Van Morrison och Johnny Cash har sjungit om John Henry.

Många filmbolag har tydligen varit interessade av ‘John Henry and The Statesmen’, och den amerikanska nyhetssidan Deadline rapporterar att filmen var föremål för en budgivning innan den till slut landade hos streamingtjänsten Netflix.

Filmen ‘John Henry and The Statesmen’ är skriven av Tom Wheeler (‘The Lego Ninjago Movie’), och producerad av Melvin Mar (‘Jumanji: Welcome to the Jungle’), Wendy Jacobson (‘‘San Andreas’) och Wheeler själv.

‘Netflix är den perfekta partnern och plattformen för oss för att fortsätta att underhålla vår globala publik på ett nytt och innovativt sätt,’ säger Dwayne Johnson. Filmen berättar en historia som är mer relevant än någonsin tidigare, och vänder sig till en världsomspännande publik oavsett ålder, kön, ras eller geografi.

Det finns ännu ingen information om när ‘John Henry and The Statesmen’ landar på Netflix Sverige, men det blir förmdligen under 2019 eller mest troligt under 2020.    Skriv kommentar