Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

David Lynch bakom ny dokumentär på Netflix

Datum: 17/03/2016 | Inga kommentarer Nyheter

my-beautiful-broken-brain-netflix-202x300Den 18. mars har streamingtjeänsten Netflix premiär av dokumentären My Beautiful Broken Brain, som är producerad av David Lynch (Twin Peaks) stillsammans med Lotje Sodderland och Sophie Robinson, som också ligger bakom regin. Se trailern till dokumentären nederst i artikeln.

I My Beautiful Broken Brain följer man Lotje Sodderland och hennes rehabilitering efter den traumatiska hjärnblödningen hon fick blott 24 år gammal. Man upplever henne starta sitt liv på nytt i en främmande värld, där hon startar från början med både språk och logik. Denna dokumentär visar den märkliga nya världen hon nu befinner sig i, fylld med färger och ljud.

“Jag är begeistrad för att jag får samarbeta med Lotje och Sophie, och kunna dela dokumentären My Beautiful Broken Brain med hela världen,” säger David Lynch. “Hjärnan är verkligen fascinerande och på det sätt våra hjärnor lyckas uppnå totala sammanhang. Du kommer säkert bli rörd och inspirerad av dokumentären och dens resa mot självinsikt.”

My Beautiful Broken Brain är en del av det officiella programmet på SXSW Film Festival 2016 och dokumentären har vunnit flera priser, bland annat som bästa film på Ahvaz Film Festival.

Se My Beautiful Broken Brain på Netflix Sverige den 18. mars.    Skriv kommentar