Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Borgen kommer tillbaka

Datum: 29/04/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Idag meddelar Netflix och DR att den hyllade tv-serien Borgen kommer tillbaka. De första tre säsongerna av Borgen blir för första gången tillgängliga på Netflix senare i år och nya avsnitt av det kritikerrosade politiska dramat har premiär på tjänsten under 2022.

De nya avsnitten av Borgen, som kommer visas på DR innan de blir tillgängliga på Netflix globalt, återförenar både det kreativa teamet och skådespelare från de tidigare säsongerna, såsom skaparen Adam Price, Sidse Babett Knudsen i huvudrollen som Birgitte Nyborg och Birgitte Hjort Sørensen i rollen som Katrine Fønsmark.

Borgen kommer att produceras av SAM Productions och är skriven av Adam Price (Borgen, Ragnarök). Exekutiv producent är Meta Louise Foldager Sørensen (Antichrist, Melancholia) och producent är Stine Meldgaard Madsen (Ragnarök, Mercur).

Den nya säsongen av Borgen kommer återigen att följa Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), hennes personal och de medier som fått i uppdrag att bevaka henne – nu i hennes roll som utrikesminister. Serien kommer även att följa Katrine Fønsmarks (Birgitte Hjort Sørensen) resa. Efter att ha arbetat som Birgittes pressekreterare under en tid är hon nu tillbaka inom journalistiken, som nyhetsredaktör för ett stort, nationellt tv-bolag.

Christian Rank – Drama Director, DR: “Borgen är en unik dansk berättelse om det politiska och personliga drama som utvecklar sig runt de personer som styr vårt land. Vi är väldigt glada över att i partnerskap med Netflix kunna ge Borgen och dess karaktärer en fortsättning. Vi ser fram emot att återigen få besöka detta universum och alla karaktärer samt berätta en modern och aktuell historia om en het politisk fråga med internationella konsekvenser.”

Lina Brouneus – Director co-production & acquisition, Netflix: “För tio år sedan omdefinierade Borgen det globala tv-landskapet genom att visa att fantastiska berättelser kan skapas var som helst och älskas av människor över hela världen. Vi är otroligt stolta över att få samarbeta med DR och hela det kreativa teamet för att ge nytt liv till detta världsomfattande fenomen samt ge Borgens alla fans en möjlighet att fängslas av berättelsen igen.”    Skriv kommentar