Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

Aliette Opheim och Valter Skarsgård gör roller i den nya isländska serien Katla

Datum: 30/05/2020 | Inga kommentarer Nyheter

Inspelningen av den nya isländska serien Katla har startat!

I rollerna syns bland andra svenska Aliette Opheim och Valter Skarsgård, tillsammans med isländska Guðrún Ýr Eyfjörð, Íris Tanja Flygering, Ingvar Sigurðsson, Þorsteinn Bachmann, Sólveig Arnarsdóttir, Guðrún Gísladóttir, Baltasar Breki samt Björn Thors.

Ett år efter vulkanen Katlas våldsamma utbrott upphör plötsligt lugnet i den lilla staden Vik, då det visar sig att vulkanen fortfarande är aktiv. Isen runt vulkanen har börjat att smälta, området har börjat evakueras och det enda sättet att ta sig in till byn är genom att korsa floden Markarfljót.

Området blir alltmer apokalyptiskt och Vík har förklarats som farligt område. Mystiska element, som länge legat djupt nedfrusna i glaciären, börjar plötsligt dyka upp och får konsekvenser som ingen någonsin hade kunnat förutse.

Katla kommer att bestå av åtta avsnitt och är skapad av den prisbelönta regissören Baltasar Kormákur (Fångade, Everest).

“Jag tycker om när karaktären skapas av en hel familj; författare, regissör, skådespelare, kostym och mask. Det är så tydligt att vi utformat Gunhild tillsammans. Det är som att hon redan fanns och jag kunde bara klä på mig henne och leka där inuti”, säger Aliette Opheim.

“Efter en omfattande casting har vi fått ihop en fantastisk ensemble med några av Islands bästa och mest erfarna skådespelare såväl som lysande unga talanger. Jag är väldigt säker på valen vi gjorde och tycker om att arbeta med dem allihopa”, säger Baltasar Kormákur.

Rollbesättningen består även av Haraldur Ari Stefánsson, Birgitta Birgisdóttir, Helga Braga Jónsdóttir, Jörn Ingi Hilmarsson och Aldís Amah Hamilton, samt 9-åriga Hlynur Atli Harðarson.

Katla kommer att ha global premiär på Netflix och teamet bakom serien inkluderar, förutom Baltasar Kormákur, även Sigurjón Kjartansson, Davíð Már Stefánsson samt Lilja Sigurðardóttir.    Skriv kommentar