Följ Flixfilmer på Facebook - Få nyheter om nya filmer och serier på Netflix

51% av alla nya filmer och serier under 2018 var “Netflix Originals”

Datum: 30/05/2019 | 3 kommentarer Nyheter

Netflix lägger hela tiden till nya filmer och serier i sitt enorma utbud, men sedan 2013 har streamingtjänsten haft ett otroligt fokus på att utveckla sina egna produktioner i stället för att köpa in filmer och serier från andra producenter.

Det har nu gått sex år, och det senaste året uppnådde Netflix en tydlig milstolpe, vilket en inventering av det senaste årets premiärer visar.

År 2018 var 51 % av alla nya filmer och serier på streamingtjänsten märkta ”Netflix Originals”.

Det som kännetecknar ”Netflix Orginals” är att det är exklusiva titlar som bara kan ses på Netflix. Det har varit viktigt för Netflix att skapa sitt eget unika utbud eftersom flera kommande streamingtjänster dyker upp inom kort.

De nya konkurrenterna som Disney, och snart Warner och Universal har nämligen börjat att dra hem sina filmer och serier. Med andra ord tar de bort dem från Netflix för att lägga till dem på sina egna streamingtjänster.

Netflix förutsåg detta scenatio redan 2013, och vi kan bara förvänta oss att Netflix kommer att satsa ännu mer på orginalfilmer och -serier när konkurrensen skärps inom de kommande åren.

De många exklusiva titlarna från Netflix betyder också att utbudet kommer att bestå av betydligt färre ”återseenden” än när Netflix först kom till Sverige. Filmer och serier som har sänts på tv ägs nämligen av andra produktionsbolag, och det är alltså dem som Netflix i stigande grad försöker klara sig utan.

Streamingtjänsten sa samtidigt 2015 att utbudet ska vara samma i alla länder. Det är Netflix alltså på god väg att uppfylla då ”Netflix Originals” som bekant släpps över hela världen vid samma tidpunkt.

Det är goda nyheter för ett litet land som Sverige där utbudet blir större för varje år, men dåliga nyheter för USA där utbudet minskas och börjar likna det vi har i Sverige.3 kommentarer til 51% av alla nya filmer och serier under 2018 var “Netflix Originals”

 1. Juha T - kl. 22:34, 31-05-2019:

  Tyvärr betyder det inte att det är särskilt bra serier och filmer, särskilt de “utländska” (alltså icke-amerikanska) bara för att de är egenproducerade. Av dessa “51%” är det högst en handfull som man orkar titta färdigt på. Netflix borde våga mer, inte köra på det välkända (jo jag vet att de ser på statistiken vad de flesta tittar på och skapar filmer o serier utefter algoritmer mer än känsla, men det blir bara urvattnat och förutsebart)
  Ta en rövare som HBO gjorde med Game of Thrones vetja.

 2. Tonna - kl. 20:41, 03-06-2019:

  Hur blir det med filmatiseringen av data spelet/consol spelet” the witcher” mycket rykten som florerar på nätet, vore roligt med riktig information. Tack på förhand

 3. Juha T - kl. 07:33, 15-06-2019:

  @Tonna,
  Witcher kommer att visas någon gång i sista kvartalet i år.

  Skriv kommentar